EIGHT magazine


[rough englisch translation here]

In het voorjaar verscheen een nieuw kunstmagazine uit Amsterdam: EIGHT magazine. De oprichter (Jeroen Smeets) hiervan ken je natuurlijk van de kunstgallerie YOUR:OWNS.
Hier exposeerde onder andere Ed Templeton. Het magazine is niet een standaard A4 formaat foto-tekst blad. Dus wij waren benieuwd hoe dit tot stand is gekomen en vuurden enkele vragen op Jeroen af.

Stel je even voor!
Ik ben Jeroen Smeets, 26 jaar en creatieve ondernemer uit Amsterdam. Ik ben hoofdredacteur van RELOAD magazine geweest en nu freelance journalist, maar heb ook mijn eigen bedrijf genaamd YOUR:OWN waarmee ik als curator kunstenaars en merken bij elkaar breng. Ik organiseer exposities en heb mijn eigen projecten lopen, maar werk ook in opdracht van bedrijven als Nike, Red Bull, Hub Footwear, Altamont en anderen. Een van mijn laatste projecten is het EIGHT magazine.

Onstaan van EIGHT
Het idee van EIGHT magazine is ontstaan toen ik in Amsterdam ergens een eenmalig magazine tegenkwam van een fotografie collectief. De inhoud was niet bijster interessant, maar het formaat (A3) en de mogelijkheden van het magazine waren in mijn ogen eindeloos. Na een jaar gesleuteld te hebben aan een formule voor een magazine op dat formaat, heb ik in april van dit jaar het eerste issue van EIGHT magazine gelanceerd. Het idee is om kunstenaars te presenteren aan een publiek, en dat niet te doen op een manier van een paar mooie plaatjes in een boekje stoppen, maar door een gebruiksfunctie aan het print magazine te geven. Om die reden zijn alle posters 30 bij 40, en passen dus direct in een standaard lijst om thuis op de muur opgehangen te worden.

Artiesten en kunstenaars
Door de jaren heen ben ik met veel kunstenaars in contact gekomen door de projecten die ik heb georganiseerd, maar ook door altijd alert te zijn op andere magazines, flyers door de stad, exposities en overal eigenlijk. De acht kunstenaars die in het eerste magazine zitten zijn een mix van kunstenaars waar ik al eerder mee heb gewerkt, en kunstenaars die ik ben tegen gekomen tijdens reizen.

Vindbaarheid
Het EIGHT magazine is in een oplage van 2000 verspreid in Amsterdam en de randstad. Op www.eightmagazine.nl/distribution is een volledige lijst te vinden van alle distributiepunten waar EIGHT magazine gratis op te halen is!

Toekomst
In de toekomst wil ik gaan kijken naar manieren om het concept van EIGHT magazine ook digitaal uit te gaan breiden en daar wellicht in te partneren met andere partijen. Daarnaast blijf ik natuurlijk van nieuwe edities van EIGHT magazine uitgeven. En wellicht ook internationaal te gaan uit breiden, te beginnen met Denemarken.

Alright thanks Jeroen!

Check ook: www.eightmagzine.nl

txt: Tasso

Advertisements
Comments
One Response to “EIGHT magazine”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Android vakantie foto appsEIGHT magazineKolder in je kopNRC in […]Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • 7 angle shot

  • Speciale aanbieding

%d bloggers like this: