Streetart book: ‘Hello, our name is Lastplak and we love to paint’

20120404-210239.jpg

Na tien jaar Lastplak is het tijd voor een heus boek. Tien man, tienduizenden spuitbussen verf en evenzoveel acties, stickers, sjablonen en muurschilderingen verder is het tijd om het werk te bundelen. ‘Hello, our name is…’ gaat over de passie voor het maken van muurschilderingen, guerilla stickeracties en de avonturen die ze hierbij meemaakten. ‘Hello, our name is..’ is een rijk geïllustreerd boek dat de lezer aan de hand van ontelbaar veel foto’s aan de hand neemt door de geschiedenis van Lastplak.

20120404-210322.jpg

Het boek verschijnt op 1 juni 2012, maar is t/m 15 april 2012 via deze link te reserveren voor de speciale actieprijs van € 25,00. Een ideale actie voor dit paasweekend!

20120404-210550.jpg

Lastplak begon als een groep jonge mensen die -buiten het officiële circuit om- Rotterdam toe-eigenden met graffiti en stickeracties. Een tiental van deze stickeraars van toen besloot zich te verenigen onder de noemer Lastplak. Lastplak is een losse vereniging, zonder regels maar met saamhorigheid en spontane acties. In internationale urban artkringen werd Lastplak een bekende naam, want wereldwijd lieten de leden guerrilla art achter. Het werk van Lastplak is buiten Rotterdam o.a. te zien in Sint Petersburg, Berlijn en Los Angeles. Na een aantal jaren puur stickeren ging Lastplak schilderen. Soms op straat, soms binnen, soms illegaal en soms in opdracht. Zo kwam de groep uiteindelijk in allerlei culturele circuits. Inmiddels bestaat Lastplak tien jaar en is het tijd voor een boek. Dit boek gaat niet alleen over de avonturen van een bijzonder collectief, maar ook over een cruciaal stuk kunstgeschiedenis van de modernste stad van Nederland.

Meer Lastplak? Ga dan naar www.lastplak.com.

20120404-211641.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • 7 angle shot

  • Speciale aanbieding

%d bloggers like this: