Polaroid Photocameraphone SC1630 what?

Is het een fototoestel waarmee je kan bellen of een smartphone met het fijne Android OS waarmee je ontzettend goed kan fotograferen? Polaroid zelf noemt het device in ieder geval de ‘SC1630 Android HD smart camera’. Een 15 MP fotocamera en Android smartphone tegelijkertijd. En voor wie jonger is dan twintig-iets: Polaroid was een hele tijd geleden beroemd om hun ‘instant fotografie’. Sinds het digitale tijdperk is instant achterhaald.

Wat vind ik ervan? Allereerst de naam. WTF? SCnog wat, wat is dat voor een merknaam? Noem het dan Poladroid of polaPhone. Engadget vindt het als smartphone in ieder geval een dikke fail. De hardbuttons zitten te los, het toestel heeft een cheape feel en is te dik. En dan een batterij van maar 1020 mAh. Als je als fanatiek snapshot fotograaf dit apparaat aan zou schaffen, wil je natuurlijk continu fotograferen. Hoe lang zou deze camphone het uithouden? 3 uur?


Er is veel voor te zeggen dat deze Poladroid speciale fotografie hardware buttons heeft (sluiter- en zoomknop). Maar wil je een photo device met hardware buttons dat tegelijkertijd ook smartphone is, dan zijn er wellicht betere alternatieven op de markt. Bijvoorbeeld de HTC Evo 3D. Deze heeft ook een hardware sluiterknop en kan zelfs 3D fotograferen en filmen. Ik had in ieder geval bij het zien van bovenstaande filmpje een beetje raar gevoel. Misschien vergelijkbaar met het zien van een ‘ chick with dick’. In eerste instantie denk je ‘Hee, wat een mooie (al dan niet) vrouw’ , terwijl je even later je wezenloos schrikt als die vrouw begint te praten met een lage mannenstem. Zo ook met de SC-nog-wat-polafoon: Je ziet die heerlijke Android UI, je draait het toestel om en schrikt je rot van dat uitstekende ding: de lens. Voor mijn gevoel klopt er iets niet. Maar dat ben ik. Oordeel zelf.

txt: Tasso

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • 7 angle shot

  • Speciale aanbieding

%d bloggers like this: