Betere foto’s met je compact camera bij zonsondergang

Het is nog steeds zomer! Al zou je dat wellicht niet zeggen. Toch is dit een mooi seizoen om te fotograferen. Een tijd geleden hadden we het over fotograferen met je Android toestel en goede foto apps die je kunnen helpen om deze foto’s nog mooier te maken. Deze keer gaan we in op tips & tricks hoe je betere foto’s kan maken met je compact camera tijdens zonsondergang.

Su over bovenstaande foto: “Vaak geloven mensen niet dat deze foto met een compact camera is gemaakt. Maar echt, de foto is gemaakt met een Samsung point & shoot camera. Door te belichten op de zon kreeg ik het sihouette. De mooie kleur komt door de witbalans op ‘zonlicht’ in te stellen. Zonsondergang leent zich perfect voor deze foto’s; het contrast wordt automatisch sterker. Belangrijk is ook je standpunt. Omdat het geen DSLR is kun je weinig doen met scherpte-diepte. Daarom is het belangrijk hoe je je onderwerp plaatst. In dit geval bijna voor het lichtste punt vd zon, maar net niet. Hierdoor krijg je een scherpte-diepte gevoel. En dat maakt de foto ook sterker.

Wat ook altijd mooi werkt, is het maken van een semi-silhouette. Je gaat dan belichten op het gebied tussen de zon en je onderwerp, in dit geval de palmboom. Letterlijk houdt dit in dat je met je zoekmeter ergens tussen de palmboom en de zon moet richten, dan sluiterknop half indrukken. Ik adviseer ook om je lichtmeting op ‘spotmeting’ te zetten. Hiermee zorg je dat de camera het licht meet op een klein punt en zichzelf ook hierop instelt. Het is ook een beetje zoeken en een aantal foto’s schieten voordat je het juiste effect krijgt.”


foto: spotmeting symbool op je camera

Meer weten hoe je betere foto’s maakt met je point & shoot in andere lichtomstandigheden? Check dan hier een een uitgebreid artikel op Petapixel over verschillende technieken.

txt: Su Heart

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • 7 angle shot

  • Speciale aanbieding

%d bloggers like this: